Beleggen via eToro

Met Etoro kan je handelen in CFD’s, maar ook in daadwerkelijke aandelen. Hierdoor heb je direct een zeer breed assortiment tot je beschikking en krijg je toegang tot meer dan 2000+ financiële instrumenten in verschillende klassen, zoals aandelen, crypto’s en meer. Dankzij het demo account en de mogelijkheid om andere beleggers te kopiëren is dit platform ook geschikt voor beginnende beleggers. Maar wat eToro anders maakt dan andere beleggingspartijen is het onderdeel “social beleggen”

Zelf beleggen met eToro

Wanneer je start met eToro moet je rekening houden dat jouw account eerst gevalideerd moet worden voordat je je eerste aankoop kan gaan doen. Dit duurt ongeveer 1 tot 2 werkdagen, ondertussen kan jij alvast het platform ontdekken. Dankzij het demo-account wat al wel beschikbaar is kan je aan de slag met aankopen van je virtuele portfolio en je eigen volglijst opbouwen van aandelen, grondstoffen of ETF’s waarin je straks gaat beleggen.

De voordelen van eToro

Minimale Storting

Vanaf $ 200,-

Social beleggen

Door andere beleggers te kopieren of kopieer samengestelde portfolios via partners en specialisten

0% commisie op aandelen

Geen verwerkingskosten of toeslagen voor aandelen zonder hefboom.

Aandelen en CFD's

Bij eToro kan je zowel in aandelen als in CFD’s beleggen. Voordat je start met beleggen is het belangrijk om eerst te begrijpen wat CFD’s zijn voordat je start met beleggen in CFD’s. Lees daarom eerst beleggen in CFD’s.   

Wanneer je kiest voor aandeel op eToro kan je gebruiken maken van 1 van de 17 beurzen, waar je kan kiezen uit meer dan 2.000 aandelen. Wanneer je ervoor kiest om een aandeel te kopen, dan koop je ook tegen 0% commissie. Hier zitten ook geen verstopte kosten in zoals mark-up’s, management fee of andere kosten. 

Echter wanneer je een hefboom aanbrengt, dan wordt de transactie automatisch aangepast in een CFD en zie je direct wat de kosten zijn voor de transactie.

Mensen beleggen al via eToro
0

eToro vergelijken

In de vergelijker zijn drie brokers die CFD aanbieden opgenomen. Zo kan jij zelf bepalen welke broker aansluit op jouw beleggingsbehoefte qua waar je in wilt gaan beleggen.

Beurzen

Nasdaq, New York Stock Exchange (NYSE)

Amsterdam, Brussel, Frankfurt, Helsinki, Hongkong, Kopenhagen, Lissabon, Londen, Madrid, Milaan, Oslo, Parijs, Stockholm, Zurich

Hongkong

Saoedi-Arabië

Bovenstaand overzicht is bijgewerkt op 01/01/2020 

*Per 23 januari 2021 is het niet meer mogelijk om in cryptocurrency te traden via eToro binnen Nederland.

Is eToro het platform voor jou?

Start dan vandaag | met beleggen bij eToro

Risico van handel in CFD's bij eToro

Handel in CFDs zijn complex en zijn beschikbaar tegen hoge risico’s. 67% van de retailbeleggers lijdt verlies op de handel in CFD’s met deze aanbieder. Het is belangrijk dat u nagaat of u zich het hoge risico op verlies kunt permitteren. eToro is gevestigd op Cyprus. Etoro staat onder toezicht van Cyprus Securities Exchange Commission (CySEC).

De kosten bij eToro?

Zoals eerder vermeld is de 0% commissie op aandelen en ETFs ook daadwerkelijk 0%. Echter wanneer je een CFD afsluit, betaal je zogeheten spreadkosten en andere premies. Een spread is het verschil tussen de koop- en verkoopprijs.

Een spread is een veelvoorkomende manier waarop brokers kosten in rekening brengen. De spreads kunnen onderling verschillen. Van de nachtpremies op CFD-posities die open zijn, wordt een klein bedrag in rekening gebracht. Dit is in feite rente om de kosten te dekken van de hefboom. Voor je start met handelen in CFD’s is het verstandig om eerst te kijken welke kosten hierbij van toepassing zijn.

VoordelenNadelen
Nederlandstalig en zeer gebruiksvriendelijk platformOpnamekosten van $5
Actieve meldingen wanneer je portfolio is blootgesteld aan grote risico’sNa 12 maanden inactiviteit worden er kosten afgeschreven van $10 per maand
Actuele informatie tot je beschikking van andere beleggers en eToroVia de app ontvang je veel notificaties van aandelen waar je interesse in hebt getoond
Zelf je hefboom kunnen bepalen  
Mogelijkheid om andere beleggers te kunnen kopiëren  

 

Waarom past eToro bij mij?

Met eToro beschik je over een broker die alles aanbiedt. Niet alleen kan je zelf kiezen of je aandelen of cfd’s wilt traden, maar krijg je door het sociale component ook een schat aan informatie van ook andere beleggers die hun motivatie en analyses delen van aandelen waarin jij geïnteresseerd bent. Dit maakt eToro ook nog eens erg leuk en stiekem ook een beetje verslavend en met de 0% commissie op aandelen is het juist voor een beginnende belegger een ideaal platform die van plan is te handelen tegen kleinere bedragen.