Als je ergens een betaalrekening hebt is een logisch gevolg dat je daar ook automatisch een spaarrekening zal openen. Uit het oogpunt van gemak is dat ook heel logisch om te doen. Echter kan het zo zijn dat je eventueel een hogere rente bij een andere bank zou kunnen krijgen. Het is daarom goed voor je een spaarrekening gaat openen de rentes te vergelijken.

spaarrente-vergelijken

Spaarrekening rente vergelijken

Waar je ook voor aan het sparen bent het is altijd goed om geld achter de hand te hebben voor onvoorziene omstandigheden. Je kan je geld in een oude sok thuis bewaren, echter als er dan brand of diefstal voorkomt ben je dat geld kwijt. Je kan je geld veilig op een spaarrekening zetten waar je de zekerheid hebt dat je niet ineens een groot deel kwijt bent, maar het ook niet snel meer waard zal worden. 

Na een vergelijking tussen verschillende banken zal je erachter komen dat de rente op een spaarrekening tegenwoordig niet meer zo hoog is. Sommige banken hanteren zelfs een negatieve spaarrente bij een groot vermogen. Een alternatief wat veel mensen kiezen is beleggen. Op starten met beleggen kan je achterhalen wat beleggen je had kunnen opleveren.

Verschillende soorten spaarvormen

Uiteraard is de keuze om te gaan sparen ook te verklaren. Er zijn een aantal verschillende manier om te sparen en bij die verschillende manier horen ook verschillende spaarrente. Als je wilt vergelijken tussen de verschillende spaarrekening kunnen we ze verdelen in de volgende twee.

Deposito spaarrekening
Dit is een spaarrekening waar je niet zomaar vrij opneembaar je geld kunt opnemen.

Vrij opneembare spaarrekening
Dit is de meest voorkomende en gangbare spaarrekening binnen de particuliere groep.

Opzoek naar een alternatief voor de lage spaarrente?

Vul je start bedrag in | zie direct wat het oplevert.

Waar op letten bij spaarrente vergelijken?

Voor je een spaarrekening opent is het goed om in kaart te brengen waar je op kunt letten. Dit geldt ook voor het openen van een beleggingsrekening, daar is het vergelijken ook van belang. Bij een spaarrekening vergelijken let je net op wat andere zaken. 

De hoogte van de spaarrente is niet direct het belangrijkste om te vergelijken. Lees ook goed de voorwaarden door dat er geen verrassingen komen. Voorbeelden van verrassingen zijn dat je bij dezelfde bank ook een betaalrekening dient te hebben of dat je bijvoorbeeld jaarlijks een storting moet doen op de spaarrekening.

Controleer ook altijd of de bank is aangesloten bij een depositogarantiestelsel. Dit is een stelsel wat ervoor zorgt dat je een deel van je geld terug kan krijgen bij een faillissement. 

Sparen of toch beleggen?

Nu je de vergelijking kunt maken tussen de verschillende spaarrekeningen en de eventuele rente daarvan komt de volgende keuze: sparen of beleggen? Dit hoeft trouwens geen keuze te zijn want er zijn vele mensen die een combinatie maken tussen beide; een deel sparen (voor zekerheid) en een deel beleggen (voor vermogensgroei). Lees hier meer over de sparen of beleggen.

rente-vergelijken
Meer weten?
Dan is dit ook interessant voor jou

Beginnen met beleggen

Waarom beleggen
Zit je met de vraag waarom je zou gaan beleggen? Het korte antwoord is: rendement.
Starten met beleggen

Met de lage spaarrente is beleggen een interessant alternatief. Een investering in je eigen toekomst.

Sparen of beleggen

Met de huidige spaarrente is beleggen wellicht een interessant alternatief op sparen. 

Instapmoment

Wat is nou het het juiste instapmoment? Ontdek hoe jij voor je zelf kan bepalen wat dat moment is.

Spaarrente

Er zijn verschillende manieren om je vermogen te laten groeien. Wellicht is sparen voor jou interessant.

Beginnen met beleggen

Beleggen kan erg interessant zijn, maar het is verstanding je goed te verdiepen in de mogelijkheden.

Spaarrente te laag?

Beleggen is een veel gekozen alternatief, kies de beleggingsvorm die het beste bij je past

Laten Beleggen

Kies jij liever voor gemak en besteed je ingewikkelde beleggingskeuzes liever uit? Dan is dit de richting die jou verder gaat helpen in het maken van de juiste keuze.

Zelf Beleggen

Zie jij overal kansen en ben je op de hoogte van de risico’s die bij beleggen horen? Kies dan de beleggingspartij die bij jou
past.