semmie-logo

Beleggen bij Semmie

Semmie bestaat sinds 2016 en volgens hen moet beleggen voor iedereen toegankelijk zijn. Ze willen de gedachten weghalen dat beleggen een wereld is voor experts en mensen met veel geld. Semmie doet dat met een transparante en laagdrempelige dienstverlening. Met Semmie beleg je als het ware op cruise controle, je opent een online rekening en Semmie regelt je beleggingen. Zij doen dit bijvoorbeeld voor (groot) ouders die willen investeren in hun eigen toekomst of die van hun (klein) kinderen. Semmie bestaat vanaf 2016.

Beleggen met Semmie

Met Semmie beleg je niet zelf direct in bedrijven maar ben je meer aan het spreiden. Semmie kiest ervoor om te beleggen in duurzame aandelen en obligatiefondsen die weer beleggen in vele verschillende investeringen. De bedrijven dienen allemaal te voldoen aan de verschillende criteria van Semmie. Beleggen bij Semmie is al mogelijk vanaf € 500,-.

De voordelen van Semmie

Minimale inleg

Vanaf € 500,-

Kosten

Eerste 3 maanden gratis bij instellen automatische incasso.

App

Met de app van Semmie ben je altijd op de hoogte van je beleggingen.

Duurzaam beleggen

Semmie kiest ervoor om te beleggen in duurzame aandelen en obligatiefondsen.

Semmie-app
Klanten beoordelen Semmie via Kiyoh met een 9,3
0

Online Vermogensbeheer

Kies je voor Semmie, dan kies je voor online vermogensbeheer. Wanneer je zelf geen kennis of ervaring hebt, en ook niet de tijd vrij hebt zelf te gaan beleggen. Dan is online vermogensbeheer de oplossing voor jou. Na het openen van je rekening wordt er een beleggingsprofiel aangemaakt op basis van enkele vragen. Zo wordt bepaald welk risico het best bij jou past.

Welke Semmie variant kies jij?

In onze vergelijker hebben we drie verschillende varianten van Semmie opgenomen. Kies zelf de variant die aansluit op het risico wat je wilt nemen en het rendement wat je hoopt te verwachten. Hoe langer je beleggingshorizon is, hoe meer risico je kan nemen. Naar mate je beleggingsdoel steeds dichterbij komt, kan je altijd zelf je risico verlagen.

Service kosten worden berekend over het beheerd vermogen en worden doorgaans elk kwartaal achteraf in rekening gebracht. 
Fondskosten worden berekend in het fonds zelf, deze zie je niet meer terug.

Meer informatie over kosten die plaatsvinden bij beleggen vind je terug op kosten bij beleggen.

*Gemiddeld 5 jaarlijks rendement van de verschillende varianten.

Past Semmie bij jou?

Simpel, eerlijk en duurzaam voor iedereen.

Rendementsgrafiek Semmie

In de grafiek hieronder zie je het rendement door de jaren heen. Wat opvalt is dat er ook jaren tussen zitten met een negatief rendement. Daarom is het goed om te gaan beleggen voor de langere termijn, zo compenseer je het slechte jaar wellicht al in het jaar erna.

Rendement met Semmie

In de tabel hieronder zie je een overzicht van de behaalde rendementen van Semmie per risicoprofiel en per jaar. Het jaar 2018 was geen goed beleggingsjaar, maar de jaren ervoor en 2019 en uiteindelijk 2020 waren wel goed.

2016
2017
2018
2019
2020
Defensief
4,86%
2,85%
-3,73%
8,54%
2,56%
Neutraal
5,05%
3,82%
-4,85%
13,23%
2,66%
Offensief
5,23%
4,65%
-6,01%
18,12%
2,49%
semmie-logo

Beleggen bij Semmie

Ben je benieuwd naar hoe beleggen precies gaat bij Semmie? Op hun website kan je alles daarover vinden. Zo kan je daar ook bekijken hoe Semmie is ontstaan.