Beleggen bij Centraal Beheer

Al meer dan 100 jaar (sinds 1909) bestaat Centraal Beheer, dat onderdeel is van de Achmea Groep. Via Centraal Beheer worden je beleggingen beheerd door Achmea Investment Management (AIM). AIM beheert meer dan € 140 miljard aan beleggingen en is daarmee één van de grootste vermogensbeheerders van Nederland.

Beleggen met Centraal Beheer Gemaksbeleggen

Als je kiest voor Centraal Beheer Gemaksbeleggen dan kies je voor gemak, de beleggingsexperts beheren namelijk jouw geld beheren. De fondsbeheerders beleggen je geld in mixfondsen, waardoor je niet dagelijks zelf de beurs in de gaten hoeft te houden. Een mixfonds combineert verschillende soorten beleggingen zoals bijvoorbeeld aandelen, obligaties en grondstoffen. De keuze die je wel zelf moet maken is de keuze van het risico wat je wilt lopen, defensief, offensief of neutraal. Met het maken van deze keuze is het goed om te bedenken welk risico je wilt lopen. Je kan zelf bepalen met hoeveel geld je wilt starten en of je periodiek wilt bijstorten.

De voordelen van Centraal Beheer

Minimale inleg

Met Gemaksbeleggen van Centraal Beheer kan je vanaf €1 starten

Startgeld

Ontvang € 65,- bij een inleg van minimaal € 500,- tot 29 januari 2021

App

Met de App van Centraal Beheer zie je niet alleen je beleggingen maar ook je overige zaken als verzekeringen en sparen

maatschappelijk verantwoord

BIj Centraal Beheer beleg je niet in controversiële bedrijven of landen.

app-centraal-beheer
Bron: App Store
Achmea Investment Management beheert meer dan 140 miljard aan belegd vermogen
0

Execution Only

Kies je voor Gemaksbeleggen van Centraal Beheer, dan kies je voor Execution Only. Dit betekent dat je, zonder hulp of advies, een variant kiest. Hiervoor is het belangrijk dat jij zelf begrijpt wat de risico’s zijn die horen bij beleggen en kiest voor de variant die past bij jouw beleggingshorizon. Daarna hoef je verder geen ingewikkelde beleggingsbeslissingen meer te maken omdat al het werk wordt uitbesteed, wel zo makkelijk. Maar mocht jouw beleggingshorizon korter worden, dan moet je zelf wel je variant hier op aanpassen.

Welke Gemaksbeleggen variant kies jij?

In onze vergelijker hebben we drie verschillende varianten van Centraal Beheer Gemaksbeleggen opgenomen. Bekijk zelf de variant die aansluit op het risico wat je wilt nemen en het rendement wat je hoopt te verwachten. Hoe langer je beleggingshorizon is, hoe meer risico je kan nemen. Naar mate je beleggingsdoel steeds dichterbij komt, kan je altijd zelf je risico verlagen naar een variant waarbij je beleggingen minder risico lopen om minder waard te worden.

Service kosten worden berekend over het beheerd vermogen en worden doorgaans elk kwartaal achteraf in rekening gebracht. 
Fondskosten worden berekend in het fonds zelf, deze zie je niet meer terug. Tevens hanteert Gemaksbeleggen eenmalige instapkosten van 0,30%

Meer informatie over kosten die plaatsvinden bij beleggen vind je terug op kosten bij beleggen.

*Gemiddeld 5 jaarlijks rendement van de verschillende varianten.

Past Gemaksbeleggen bij jou?

START DAN VANDAAG NOG MET GEmaksbeleggen

Rendementsgrafiek Centraal Beheer Gemaksbeleggen

In de grafiek hieronder zie je het rendement door de jaren heen. Wat opvalt is dat er ook jaren tussen zitten met een negatief rendement. Daarom is het goed om te gaan beleggen voor de langere termijn, zo compenseer je het slechte jaar wellicht al in het jaar erna.

Rendement met Gemaksbeleggen van Centraal Beheer

In de tabel hieronder zie je een overzicht van de behaalde rendementen van het Centraal Beheer product Gemaksbeleggen per risicoprofiel en per jaar. Het jaar 2018 was geen goed beleggingsjaar, maar de jaren ervoor en 2019 waren wel goed. Van 2015 hebben we geen rendement omdat het product Gemaksbeleggen toen nog niet bestond.

2016
2017
2018
2019
2020
Voorzichtig
4,50%
5,50%
-4,50%
9,10%
5,01%
Gemiddeld
6,10%
8,30%
-5,70%
13,40%
5,29%
Zeer Ambitieus
9,90%
16,90%
-9,80%
21,90%
7,65%

Beleggen bij Centraal Beheer

Naast Gemaksbeleggen zijn er bij Centraal Beheer ook nog andere vormen van laten beleggen of zelf beleggen. Ben je benieuwd naar andere beleggingsvormen van Centraal Beheer, zoals Fondsbeleggen? Bekijk dan de andere beleggingsvormen op de website van Centraal Beheer.