brand-new-day-logo

Beleggen bij Brand New Day

Vanuit het bestaat is Brand New Day een online pensioenbank die is opgericht in 2010. De filosofie van Brand New Day is hard rennen voor hun klanten en de concurrentie aangaan op gebied van prijzen. Brand New Day is ontstaan uit een reactie op de woekerpolisaffaire.

Beleggen met Brand New Day

Kies je voor beleggen met Brand New Day dan kan je tijdens het openen van een rekening een risicoprofiel selecteren. Deze keuze wordt automatisch overgenomen in de instellingen van de rekening. Na het daadwerkelijke openen van de rekening, kan de je eventueel een ander model kiezen of vrij beleggen, zelf fondsen kiezen. Als je klant bent kan je ook uit een aantal andere fondsen kiezen of gratis switchen. Bij Brand New Day kan je al instappen vanaf €1.

De voordelen van Brand New Day

Minimale inleg

Geen minimale inleg, automatisch incasso minimaal 50 euro.

Startgeld

Geen

App

Geen

Klanten

Brand New Day heeft ruim 300.000 klanten

app-brand-new-day
Bron: website
Brand New Day is 10 jaar oud en ze beheren 4,5 miljard euro voor 200.000 klanten
0

Execution Only

Kies je voor Brand New Day, dan kies je voor Execution Only. Dit betekent dat je, zonder hulp of advies, een variant kiest. Hiervoor is het belangrijk dat jij zelf begrijpt wat de risico’s zijn die horen bij beleggen en kiest voor de variant die past bij jouw beleggingshorizon. Daarna hoef je verder geen ingewikkelde beleggingsbeslissingen meer te maken omdat al het werk wordt uitbesteed, wel zo makkelijk. Maar mocht jouw beleggingshorizon korter worden, dan moet je zelf wel je variant hierop aanpassen.

Welke Brand New Day variant kies jij?

In onze vergelijker hebben we drie verschillende varianten van Brand New Day opgenomen, in totaal kan je bij Brand New Day uit 5 verschillende portefeuilles kiezen. Kies zelf de variant die aansluit op het risico wat je wilt nemen en het rendement wat je hoopt te verwachten. Hoe langer je beleggingshorizon is, hoe meer risico je kan nemen. Naar mate je beleggingsdoel steeds dichterbij komt, kan je altijd zelf je risico verlagen.

Service kosten worden berekend over het beheerd vermogen en worden doorgaans elk kwartaal achteraf in rekening gebracht.
Indirecte fondskosten worden berekend in het fonds zelf, deze zie je niet meer terug.

Meer informatie over kosten die plaatsvinden bij beleggen vind je terug op kosten bij beleggen.

*Gemiddeld 5 jaarlijks rendement van de verschillende varianten.

Past Brand New Day bij jou?

Start dan vandaag nog met beleggen bij Brand New Day

Rendementsgrafiek Brand New Day

In de grafiek hieronder zie je het rendement door de jaren heen. Wat opvalt is dat er ook jaren tussen zitten met een negatief rendement. Daarom is het goed om te gaan beleggen voor de langere termijn, zo compenseer je het slechte jaar wellicht al in het jaar erna.

Rendement met Brand New Day

In de tabel hieronder zie je een overzicht van de behaalde rendementen van Brand New Day per risicoprofiel en per jaar. Het jaar 2018 was geen goed beleggingsjaar, maar de jaren ervoor en zeker 2021 waren wel goed. Als je risicoprofiel in lijn is met je horizon kan je een dipje zoals in 2018 best hebben. 

2017
2018
2019
2020
2021
Zeer defensief
2,04%
-1,14%
7,13%
4,08%
-0,25%
Neutraal
8,82%
-5,18%
14,94%
6,83%
9,86%
Zeer offensief
15,60%
-9,21%
22,75%
10,61%
22,50%
brand-new-day-logo

Beleggen bij Brand New Day

Ben je benieuwd naar andere beleggingsvormen van Brand New Day. Bekijk dan de andere beleggingsvormen op de website van Brand New Day.