De maand mei zit er weer bijna op en dat betekent voor veel mensen vakantiegeld. Een enkeling krijgt het niet in mei, maar in juni. Voor diegene is het volgende maand de tijd voor een mooie financiële meevaller.

Het is een mooi extraatje en veel mensen gebruiken het geld ook voor een welverdiende vakantie in het binnen- of buitenland. Ook is er een deel dat het bedrag op de spaarrekening zet of juist gebruikt om schulden of een lening af te betalen. Ook heeft een groot deel geen idee wat het met het vakantiegeld moet en laat het maar gewoon op de spaarrekening staan.
besteding-vakantiegeld

De top 3 vakantiegeld

  1. Sparen
  2. Vakantie
  3. Op de hoop geld

 

Er zijn voldoende mogelijkheden om meer uit je vakantiegeld te halen daarom geven we graag tips wat je met je vakantiegeld kunt doen, uiteraard is de situatie voor iedereen verschillend en daarom is het een persoonlijke keuze.

Vakantiegeld besteden aan klussen

Er zijn altijd wel klusjes in huis die blijven liggen om wat voor reden dan ook. Nu het vakantiegeld binnen is kan je dat inzetten om je huis of bijvoorbeeld je tuin op te knappen. Je kan ervoor kiezen om zelf je handen vies te maken, maar met het vakantiegeld is het wellicht ook mogelijk om er iemand voor in te huren.

Koop een cadeau voor jezelf

Het is een druk en bijzonder jaar geweest voor iedereen. Tijd om jezelf eens goed te verwennen met een wat duurdere aankoop. Een aankoop die je normaal niet zo snel zal doen omdat hij te duur is, is wellicht nu wel het overwegen waard. Je kan bijvoorbeeld denken aan dat mooie horloge of nieuwe kleding. Maar je kan ook praktisch investeren in een goede bureaustoel omdat (deels) thuiswerken het nieuwe normaal zal zijn.

Cryptocurrency kopen van je vakantiegeld

De cryptomarkt staat op zijn kop, de Bitcoin vliegt omhoog en weer naar beneden. Veel mensen roepen stap in voor het te laat is, een ander vindt de grilligheid van de markt te onvoorspelbaar. Wees er bewust van dat beleggen in cryptocurrency is een investering die je geld snel kan laten toenemen, maar ook snel kan laten verdampen.

Los je hypotheek af

Het vakantiegeld kan ook worden besteed aan het aflossen van je hypotheek. Dit is een vorm van investeren in je huis zodat je de looptijd van je hypotheek verkort. Echter is het geld wat je hierin stopt niet meer terug te halen en dat houdt veel mensen tegen om hiervoor te kiezen, een kleine 15% vind dit een goede besteding van het vakantiegeld.

Ga lekker op vakantie

Het woord zegt het al en het valt in het rijtje van een cadeau voor jezelf. Maar je kan je vakantiegeld ook uiteraard besteden aan een heerlijke vakantie. Na een jaar waarin op vakantie gaan naar het buitenland niet kon, de zomer tot nu toe tegenvalt is een city trip naar Barcelona of een mini vakantie naar Italië een heerlijke investering om even te ontspannen.

Vakantiegeld laten groeien

Veel mensen vinden het interessant om hun vermogen te laten groeien, daar zijn verschillende mogelijkheden voor. Een populaire manier om je vermogen te laten groeien is starten met beleggen. Het aantal bovenmodale huishoudens dat met het vakantiegeld belegt, is volgens het Nibud ten opzichte van vorig jaar verdubbeld. Beleggen met je vakantiegeld is dus populair. Ook sparen kan een goede besteding zijn van je vakantiegeld.

Fan van duurzaamheid?

Je kan er ook voor kiezen om het geld te besteden aan het verduurzamen van je woning. Dit kan in de vorm van het plaatsen van zonnepanelen of andere duurzame oplossingen. Een grote uitgave, die zich ook weer terug kan verdienen. Ga niet zomaar van start. Maak een plan en vergelijk de kosten en opbrengsten.

Benieuwd wat beleggen kan opleveren?

VUL JE START BEDRAG IN | ZIE DIRECT WAT HET OPLEVERT.

Deel dit bericht

Lees ook

Is dit het moment om te beleggen?

Ontdek wat beleggen jou kan opleveren