Wil jij later dat je kind kan studeren? Dan kan je beter vroeg beginnen.  De afgelopen jaren zijn de kosten van studeren behoorlijk toegenomen. Studeren was altijd al een dure hobby, maar sinds het wegvallen van het leenstelsel in 2015 nemen de gemiddelde kosten met elk jaar toe.

Zo kan jouw kind ook studeren

Ben je een ouder en is jouw wens dat je kind straks kan studeren, dan heb je al snel €28.580 nodig voor een 4 jaar durende studie waarbij je kind op kamers zit. Ondanks dat je geen tijdmachine hebt om zelf terug te gaan in de tijd om veel eerder te starten met beleggen, kan je wel je kinderen opweg helpen. Dankzij het rendement op rendement effect, ook wel het 8e wereldwonder volgens Einstein, kan je door vroeg te beginnen een behoorlijk vermogen opbouwen.

Dit moet je doen om je kind goed op weg te helpen

  1. Start met een eenmalige inleg van €1000
  2. Stel je maandelijks incasso in op €100
  3. Stel je risicobereidheid in op Neutraal of hoger.
  4. Laat de beurs en de tijd zijn werk doen.
Hieronder zie je wat dit oplevert in een verwacht scenario waarbij er over 15 jaar een gemiddeld rendement van 6% wordt behaald. Een gunstig scenario waarbij het rendement varieert tussen de 6% en 9%. En een ongunstig scenario waarbij een rendement lager dan 6% wordt behaald. Effect van rendement op rendement.
Lees meer over de toename van de gemiddelde studieschuld en de gevolgen ervan.

Wat kan beleggen opleveren?

Vul je een startbedrag in en een risico in

Deel dit bericht

Lees ook

Is dit het moment om te beleggen?

Ontdek wat beleggen jou kan opleveren