De maanden mei en juni staan weer voor de deur, dit zijn vaak de maanden waarin je vakantiegeld uitgekeerd krijgt. Dit zorgt ervoor dat er flink wat geld op je rekening gestort krijgt.

Er zijn verschillende dingen die je kan doen met je vakantiegeld. Je kan er daadwerkelijk je vakantie van boeken, je kan het sparen, je kan er jezelf mee verwennen, maar je kunt je vakantiegeld ook beleggen. Kies je ervoor om te starten met beleggen of je beleggingsrekening een impuls te geven is het leuk om te bekijken wat het waard kan worden..

Hoeveel vakantiegeld ontvang je?

Om wat te kunnen zeggen over hoeveel je vakantiegeld waard kan worden met beleggen is het goed om inzicht te krijgen wat je kan verwachten. Vakantiegeld is 8% van je jaarsalaris, dit is een brutobedrag. Het daadwerkelijk nettobedrag is ongeveer 60% van je bruto vakantiegeld. Dat is dus het bedrag wat je kan gaan ‘uitgeven’.

Je vakantiegeld beleggen

Om te weten wat het bedrag waard kan worden rekenen we met een gemiddeld rendement per jaar. Over 10 jaar genomen is een gemiddelde groei van 4% per jaar haalbaar, dit is uiteraard wel afhankelijk van de ontwikkelingen in de markt. Het is echt een schatting, want niemand kan de markt voorspellen voor over 10 jaar.

Ben je benieuwd wat beleggen had kunnen opleveren de afgelopen jaren, maak dan de rekensom op onze site. Dit zijn rendementen uit het verleden die wel inschatting kunnen geven over wat de waarde van je geld had gedaan als je was gaan beleggen de afgelopen jaren.

Verschillende strategieën om te gaan beleggen

Als je gaat beginnen met beleggen zijn er verschillende risico’s die je kunt nemen. De eerste stap bij beleggen is de keuze tussen zelf beleggen of laten beleggen. Daarna ga je het beleggingsrisico bepalen. Dit is van grote invloed op het resultaat, een hoog risico zorgt voor een hoger verlies of winst. Een lager risico zorgt voor minder winst of verlies.

Periodiek beleggen

Je hoeft niet in 1x al je vakantiegeld te beleggen, je kan er ook voor kiezen om maandelijks een bedrag in je beleggingsrekening te stoppen, dit heet ook wel periodiek beleggen. Dit zorgt ervoor dat je vakantiegeld aan meerdere dingen kunt besteden.

Benieuwd wat beleggen kan opleveren?

VUL JE START BEDRAG IN | ZIE DIRECT WAT HET OPLEVERT.

Deel dit bericht

Lees ook

Is dit het moment om te beleggen?

Ontdek wat beleggen jou kan opleveren