Warren Buffett is een van de meest succesvolle zakenlieden ter wereld. Hij is de CEO van Berkshire Hathaway, een van de grootste bedrijven ter wereld.

Maar Buffett heeft het niet altijd gemakkelijk gehad. Hij werd in 1930 geboren in Omaha, Nebraska en groeide op tijdens de Grote Depressie. Ondanks deze moeilijke omstandigheden slaagde Buffett erin miljonair te worden aan het begin van zijn dertiger jaren.

Wie is Warren Buffet

Warren Buffett is een succesvol Amerikaans zakenman en staat bekend om zijn eenvoudige, nuchtere benadering van zaken doen. Hij is de CEO van een van de grootste bedrijven ter wereld, Berkshire Hathaway. Hij staat ook bekend om zijn filantropie. In 2006 beloofde hij 85% van zijn fortuin aan goede doelen te schenken.

Waarom is Warren Buffet zo rijk geworden?

Buffett is rijk geworden door zijn unieke benadering van zaken doen en investeren. Hij staat erom bekend zeer analytisch te zijn en op lange termijn te denken. Hij heeft ook een sterk inzicht in de analyse van financiële overzichten. Als gevolg daarvan heeft Buffett in de loop der jaren een aantal zeer succesvolle investeringen kunnen doen. Warren Buffetts nettowaarde wordt geschat op ongeveer 84 miljard dollar.

Waar belegt Warren Buffet in?

Benieuwd waarin Warren Buffet ging beleggen? Buffet investeert in diverse bedrijven, waaronder verzekeringen, energie en productie. Hij heeft ook een grote beleggingsportefeuille die aandelen, obligaties en onroerend goed omvat.

Hoe is Warren Buffet zo succesvol geworden?

Het succes van Warren Buffett kan worden toegeschreven aan zijn unieke benadering van zakendoen en beleggen. Hij staat erom bekend zeer analytisch te zijn en op lange termijn te denken. Hij heeft ook een sterk inzicht in de analyse van financiële overzichten. Als gevolg daarvan heeft Buffett in de loop der jaren een aantal zeer succesvolle investeringen kunnen doen.

Succesvolle beleggingen Warren Buffet

Warren Buffett begon in 1988 met Berkshire Hathaway in de Coca-Cola Company te beleggen. Gedurende verscheidene jaren vergrootte hij zijn belang in de onderneming (met een totale waarde van $1,02 miljard). Het bleek een van de beste investeringen van het bedrijf ooit te zijn. Tegen 2006 had hij meer dan $ 2 miljard verdiend.

Warren Buffett werd in 2008 ’s werelds rijkste persoon, met een nettowaarde van 62 miljard dollar volgens Forbes, een bekend zakenblad. Daarmee overtrof hij Microsoft-oprichter Bill Gates, die 13 jaar achtereen de toppositie bekleedde. In 2009 heroverde Gates opnieuw de toppositie.

Hoewel Warren Buffett de pensioengerechtigde leeftijd al ruim gepasseerd is, is hij nog steeds een succesvol belegger. In 2011 deed hij een lucratieve investering in International Business Machines Corp (IBM). In 2012 kocht hij Media General, een verzameling van meer dan 60 kranten in de Verenigde Staten. Ondanks het feit dat veel van Buffetts succesvolle collega’s met pensioen gingen, behield Buffett een aanzienlijke controle over.

Benieuwd wat beleggen kan opleveren?

VUL JE START BEDRAG IN | ZIE DIRECT WAT HET OPLEVERT.

Deel dit bericht

Lees ook

Is dit het moment om te beleggen?

Ontdek wat beleggen jou kan opleveren