Op dit moment doen de beleggingsportefeuilles het niet zo goed als afgelopen jaren. Veel mensen maken verlies en vinden het lastig om dat te ondergaan. Blijf je zitten of neem je het verlies en stap je uit om verder verlies te voorkomen?

Het eerste wat men moet bedenken is dat er verschillende antwoorden zijn. Voor ons zijn drie dingen essentieel. Ten eerste, ego zit in de weg. De meeste beleggers zien zichzelf als intelligente en verstandige individuen die de wereld om hen heen accuraat kunnen waarnemen. Dit geldt ook voor beleggen.

Reden 1 waarom verlies nemen lastig is

Wanneer beleggers bijvoorbeeld een aandeel kopen, doen zij dat omdat zij geloven dat de koers zal stijgen. Er is echter een groot verstand voor nodig om gewoon toe te geven dat je ongelijk had en verlies te nemen. Bijna iedereen wil zijn eigen waarheid ontdekken en zijn mening verdedigen, wat er ook gebeurt. Met andere woorden, het ego van de mens staat op de voorgrond.

Reden 2

De tweede reden is dat een aandeel met verlies slechts “een papieren verlies” is Zolang het bedrijf niet is verkocht, is het gewoon een papieren verlies. Uiteraard is dit niet juist, omdat het tekort al is verdisconteerd in de vermogenspositie. Dat is het totale saldo van alle posities, en dat is wat je moet

Reden 3

De derde reden om geen verlies te nemen is “raketvrees” Dit is de vrees dat als het aandeel uiteindelijk met een groot verlies wordt verkocht, het de volgende week een ongeëvenaard record zal vestigen in termen van procentuele winsten.

Conclusie

Dit zijn in een notendop de drie redenen die het verlies nemen zo moeilijk maken. Een gesprek met een vermogensbeheerder kan ervoor zorgen dat je anders gaat nadenken over een verlies nemen. De vermogensbeheerder is de expert op het gebied van beleggingen en kent je financiële situatie erg goed.

Benieuwd wat beleggen kan opleveren?

VUL JE START BEDRAG IN | ZIE DIRECT WAT HET OPLEVERT.

Deel dit bericht

Lees ook

Is dit het moment om te beleggen?

Ontdek wat beleggen jou kan opleveren