Ben je al aan het beleggen of wil je juist starten met beleggen? Er zijn verschillende podcasts die over geld of beleggen gaan die je kunnen helpen om meer uit je vermogen te halen. Nu de meeste mensen thuis zitten is het luisteren van een podcast is populairder dan ooit.

Hieronder kan je een overzicht vinden van 5 interessante podcasts over financiële zaken zoals beleggen.

BNR

In de podcast van BNR praat Thomas van Zijl je bij over de ontwikkelingen op de beurs van de afgelopen week. Dit is een podcast die interessant is voor zowel een beginnende als een bestaande belegger. Pieter nodigt goede gasten uit en alles wordt op een toegankelijke manier uitgelegd.

Doelgroep: bestaande en ervaren beleggers
Frequentie: 1x per week op dinsdag
Presentator: Thomas van Zijl
Waar: Spotify of Apple podcast

Fondsnieuws

Dit is een podcast voor de professionele belegger. In de podcasts wordt diep in de materie van asset allocatie, asset classes en portefeuille constructie gedoken. Daarnaast worden ook wordt er ook gesproken over wet- en regelgeving en is er ruimte ingebouwd voor beleggings- en industrietrends.

Doelgroep: beginnende en ervaren beleggers
Frequentie: 1x per week
Presentator: Yvonne Schreuder
Waar: Spotify of Apple podcast

IEX

Arend Jan Kamp en Niels Koerts praten je elke vrijdagmiddag bij over wat er die week allemaal opviel op het Damrak en (ver) daarbuiten. Deze podcast is vooral interessant als je veel zelf aan het beleggen bent. Wekelijks komen de aandelen van ASML, Tesla, Galapagos ter sprake.

Doelgroep: bestaande en ervaren beleggers, zelf beleggers
Frequentie: 1x per week
Presentator: Arend Jan Kamp en Niels Koerts
Waar: Spotify, Google podcast of Apple podcast

Beurs baken

In deze podcast behandelen Rob Jansen en Najib Nakad in minder dan een half uur het belangrijkste beursnieuws van de afgelopen maand. De podcast komt één keer per maand uit en er zijn maandelijks wisselende gasten die aansluiten bij Rob en Najib.

Doelgroep: ervaren beleggers
Frequentie: 1x per maand
Presentator: Rob Jansen en Najib Nakad
Waar: Spotify, Google podcast of Apple podcast

Jong beleggen

Niet werken voor je geld, maar je geld voor jou laten werken. Dit is het motto van de podcasts van jong beleggen. Pim Verlaan neemt je vanaf aflevering één mee in zijn ervaringen over dividend beleggen. Echter bezit hij ook groeiaandelen. Journalist Milou Brand begeleid de inhoud van de podcasts.

Doelgroep: beginnende beleggers
Frequentie: 1x per week op donderdag
Presentator: Pim Verlaan en Milou Brand
Waar: Spotify, Google podcast of Apple podcast

Extra tip voor beginnende belegger

Voor een beginnende belegger is de podcast – beleggen met de belegger ook interessant om te luisteren. De belegger neemt in zijn podcast de luisteraars mee in zijn strategie en deelt zijn beslissingen met betrekking tot zijn eigen portefeuille.

Benieuwd wat beleggen kan opleveren?

VUL JE START BEDRAG IN | ZIE DIRECT WAT HET OPLEVERT.

Deel dit bericht

Lees ook

Is dit het moment om te beleggen?

Ontdek wat beleggen jou kan opleveren