Mensen die willen starten met beleggen denken vaak in te moeten stappen met een groot bedrag. Je kan echter ook klein beginnen en daar maandelijks in investeren. Oftewel beginnen met een klein bedrag? Geen probleem, ook dat kan uiteindelijk een groot bedrag worden.

Bij veel beleggingspartijen is het mogelijk om al met een bedrag van rond de 25 of 50 euro te starten. Uiteraard mag dat ook met een groter bedrag, maar door de lage rente en de inflatie is het misschien interessant te kijken of beleggen bij je past. Mocht je dat spannend vinden begin dan met een klein bedrag.

Is een klein startbedrag interessant?

Veel mensen vragen zich af of beleggen met een klein bedrag wel de moeite waard is, ze geloven niet dat dit interessant kan zijn op de lange termijn. Niets is minder waar, ook beleggen met een klein bedrag kan op termijn een groot bedrag worden. Dit komt met name door het rendement op rendement effect.

Wat levert beleggen met klein bedrag op?

Dat is vooraf lastig te zeggen omdat resultaten vanuit het verleden geef garantie voor de toekomst geven. We kunnen wel een schatting maken dat een klein bedrag uiteindelijk een groot rendement kan opleveren gaan we uitleggen met een voorbeeld. Het belangrijkste is om te beseffen dat het rendement op rendement effect hier veel invloed op heeft, een soort sneeuwbal. Stel je voor je investeert 30 jaar lang elke maand een klein bedrag, met een gemiddeld rendement van 7% dan hebben we de volgende berekening:

  • 10 euro per maand is dan: 11.761 euro
  • 25 euro per maand is dan: 29.402 euro
  • 50 euro per maand is dan: 58.747 euro
  • 75 euro per maand is dan: 87.293 euro

Beginnen met beleggen zonder groot startkapitaal?

Aan de berekening hierboven is dus te zien dat beginnen met beleggen zonder een groot bedrag in te leggen wel degelijk een positief effect kan hebben. Het is belangrijk te beseffen dat het wel een lange termijn doel moet zijn en je niet op korte termijn grote effecten ziet. En daarnaast is het belangrijk om te gaan beleggen met geld wat je voor een langere periode kan missen.

Bepaal je beleggingsdoel en ga vandaag nog aan de start met het bereiken daarvan.

Benieuwd wat beleggen kan opleveren?

VUL JE START BEDRAG IN | ZIE DIRECT WAT HET OPLEVERT.

Deel dit bericht

Lees ook

Is dit het moment om te beleggen?

Ontdek wat beleggen jou kan opleveren