Als je de wens hebt om meer uit je vermogen te halen? De optie beleggen is er dan eentje die zeer interessant kan zijn om je vermogen te laten groeien. Echter is de wereld van beleggen soms complex en kan het geen kwaad je in te lezen in de wereld van beleggen.

Er zijn verschillende beleggingsvormen waarbij we eigenlijk alles kunnen verdelen zelf beleggen of laten beleggen. De informatie die je op je afkrijgt over de mogelijkheden waarin je kan beleggen; ETF’s, aandelen, beleggingsfondsen en nog veel meer kan je overvallen. Online kan je veel informatie vinden over beleggen, maar als je er rustig een boek over wilt lezen kan dat ook.

Top 5 boeken om te leren beleggen

Hieronder een overzicht van de top 5 boeken over beleggen dan kun je na het lezen een strategie kiezen die je helpt om het meeste uit je vermogen te halen.

1. Beleggen voor dummies

Dit is zeker voor de beginnende belegger een boek wat je gelezen moet hebben. Het boek is een deskundige gids voor de beleggingswereld. Het boek is geschreven door Hans Oudshoorn, hij is hoofddocent aan de Alex Academy, dat tegenwoordig in handen is van Binck bank en dat is weer onlangs overgenomen door Saxo Bank. Hij levert geregeld bijdragen over beleggen aan verschillende media en is dus een ervaren belegger. Naast Hans heeft ook, Peter Siks meegeschreven aan het boek. Peter is beleggingstrainer bij Alex Vermogensbank. In die functie weet hij als geen ander wat de valkuilen voor (beginnende) beleggers zijn. Zoals gezegd bestaat Alex op dit moment niet meer en valt het in Nederland onder Binck Bank.

2. De intelligente belegger

Dit is zelf volgens de beste belegger ter wereld, Warren Buffet één van de beste boeken ooit over beleggen geschreven. Het boek wordt ook wel de bijbel onder de boeken over beleggen genoemd, dat komt mede doordat de eerste versie in 1949 uit kwam en met de jaren elke keer is voorzien van een update. Het boek is geschreven door Benjamin Graham die wordt gezien als de monitor van Warren Buffet. Na het lezen van het voorwoord, geschreven door meesterbelegger John C. Bogle zal je gelijk meer willen lezen van het boek.

3. Leer beleggen als Warren Buffet

Dit boek heeft waarschijnlijk geen uitleg nodig… Warren Buffet is de man die zijn vermogen heeft laten groeien naar 73 miljoen door middel van beleggen. Rond zijn 11e deed hij zijn eerste investering door aandelen te kopen en in zijn boek legt hij zijn beleggingsstrategie uit.

4. Verdubbel je geld in vijf jaar

Als je wilt starten met beleggen dan klinkt je geld verdubbel in vijf jaar je als muziek in de oren. Echter laat dit boek ook de gevaren van beleggen inzien, Sam Hollander deelt in het boek zijn beleggingsfouten en dat heeft hem de eerste vijf jaar veel geld gekost, onverstandig beleggen noemt hij dat. De vijftien jaar erna ging hij verstandig beleggen en verdriedubbelde hij zijn inleg. Met het schrijven van het boek hoopt hij zijn beleggersfouten te delen zodat andere beginnende beleggers deze fouten niet maken.

5. De basis van beleggen

Dit boek is een goede concurrent van het boek – beleggen voor dummies. In het boek komen alle facetten van beleggen voor, van beleggen in aandelen, obligaties en vastgoed. Alle voor- en nadelen worden uitgebreid behandeld en er wordt een goede analyse gemaakt van de risico’s die beleggen met zich mee brengt. Voor de beginnende belegger worden lastige termen duidelijk en helder uitgelegd.

Overige boeken

Naast deze boeken zijn er ook nog Engelse boeken over beleggen te lezen en boeken over bijvoorbeeld specifieke onderwerpen als: day trading, het beleggen voor de korte termijn.

Als je toch online verder wilt lezen kan je hier kijken hoe beleggen werkt. En zo leer je ook de basis van beleggen.

Benieuwd wat beleggen kan opleveren?

VUL JE START BEDRAG IN | ZIE DIRECT WAT HET OPLEVERT.

Deel dit bericht

Lees ook

Is dit het moment om te beleggen?

Ontdek wat beleggen jou kan opleveren