Per 1 februari is Robeco gestopt met het activeren van nieuwe klant rekeningen. De reden hiervoor is ter preventie van terrorismebestrijding en witwassen.

*Update 08-04-2022: Robeco krijgt boete van 2 miljoen.

De afgelopen twee jaar hebben wij gezien dat de overheid onderzoek deed bij financiële dienstverleners i.v.m. witwaszaken die spelen bij de ING en ABN Amro. De geldende anti-witwasregels werden niet streng nageleefd en nu dreigt dat de bestuurders hier zelf verantwoordelijk voor zijn en mogelijk vervolgd kunnen worden. Juist om deze reden trapt Robeco flink op de rem, met als doel dit te voorkomen in de toekomst.

Verbeterpunten vanuit AFM

De klantenstop komt op een moment dat beleggen erg populair is onder de particulieren. De Autoriteit Financiële Markten heeft Robeco 10 verbeterpunten aangedragen die voor het einde van 2021 moeten worden doorgevoerd. Bij het niet doorvoeren van deze verbeterpunten kan de AFM een boete van 1,8 miljoen uitdelen. Robeco geeft aan dat deze situatie geen invloed heeft op de bestaande klanten.

Ken uw klant principe

Financiële dienstverleners dienen sinds de inwerkingtreding van de Wet op het financieel toezicht (WFT) te voldoen aan het ken uw klant principe.

Kort gezegd houdt dit in dat Financiële dienstverleners moeten weten wie hun klant is en welke risico’s zij zelf met de klant kunnen lopen. Sinds de regels hiervoor zijn aangescherpt moet er actief onderzoek gedaan worden naar wie je klant is. Hierdoor moet men o.a. aangeven wat de herkomst van het vermogen is.

Drie alternatieve voor Robeco One

Aangezien Robeco de komende periode heeft besloten dat zij onderzoek gaan doen naar de transactie en de identiteit en persoonsgegevens van haar klanten gaat controleren. Kan daar de komende periode geen rekening worden geopend om te starten met beleggen.

Wil je niet wachten en wil je nu starten met beleggen? Overweeg dan ook eens deze 3 beleggingspartijen;

brand-new-day-logo

Brand New Day

Brand New Day biedt net als Robeco ONE een vermogensbeheer vorm aan op basis van execution Only. Jij kiest je profielfonds en Brand New Day gaat voor je aan de slag. Afgelopen jaar heeft Brand New Day het hoogste rendement behaald van de beleggingspartijen die je kan vergelijk bij starten met beleggen.

Lees meer over Brand New Day.

abn-amro-logoABN Amro

Met ABN Amro begeleid beleggen kies je voor online vermogensbeheer. Samen met ABN Amro bepaal je het risico op basis van enkele vragen over jouw financiële situatie en wensen. ABN Amro heeft meerdere prijzen de afgelopen jaren weten binnen te slepen waardoor inmiddels al meer dan 250.000 mensen kiezen voor beleggen bij ABN Amro.

Lees meer over ABN Amro.

semmie-logo

Semmie

Ook met Semmie kies je voor online vermogensbeheer. Met Semmie kies je voor verantwoord en duurzaam beleggen. Twee begrippen die we steeds vaker zien terugkomen binnen de beleggingswereld. Door deze combinatie weet Semmie te beleggen voor een betere wereld tegen ook nog eens een mooi rendement.

Lees meer over Semmie.

Benieuwd wat beleggen kan opleveren?

VUL JE START BEDRAG IN | ZIE DIRECT WAT HET OPLEVERT.

Deel dit bericht

Lees ook

Is dit het moment om te beleggen?

Ontdek wat beleggen jou kan opleveren