Het afgelopen jaar is turbulent geweest voor de financiële markten. De oorlog in Oekraïne en de stijgende inflatie hebben voor veel onrust gezorgd. Dit heeft ertoe geleid dat veel mensen zich afvragen of het nu een goed moment is om te beleggen of niet.

De waarheid is dat er altijd beleggingskansen zijn, zelfs in turbulente tijden. De sleutel is om uw onderzoek te doen.

Wat is turbulentie en waarom ervaren we het op de financiële markten

Turbulentie is een term die wordt gebruikt om een periode van chaotische of onstabiele omstandigheden te beschrijven. Op de financiële markten kan turbulentie worden veroorzaakt door een aantal factoren, waaronder politieke onrust, economische onzekerheid en natuurrampen.

Wat veroorzaakt turbulentie op de financiële markten?

De belangrijkste oorzaken van turbulentie op de financiële markten zijn politieke onrust, economische onzekerheid en natuurrampen. Deze factoren kunnen veel volatiliteit en chaos op de markten veroorzaken, wat voor beleggers moeilijk te navigeren kan zijn.

De gevolgen van turbulentie voor beleggers kunnen variëren, afhankelijk van de risicotolerantie en de beleggingsstrategie van de individuele belegger. Sommige beleggers kunnen kiezen voor om stil te blijven zitten, een ander gaat juist meer investeren in de beleggingsrekening of starten met beleggen.

Wat zijn de voordelen van beleggen in turbulente tijden?

Beleggen in turbulente tijden kan om een aantal redenen voordelig zijn. Ten eerste stelt het beleggers in staat activa met korting te kopen. Dit komt omdat wanneer de markten volatiel zijn, de prijzen van activa de neiging hebben te dalen. Ten tweede kan beleggen in tijden van turbulentie beleggers helpen hun portefeuilles te diversifiëren.

Dit komt omdat beleggen in verschillende activaklassen het risico van beleggen in slechts één of twee activaklassen kan helpen compenseren.

Wat zijn de risico’s van beleggen in turbulente tijden?

Beleggen in turbulente tijden brengt een aantal risico’s met zich mee. Het belangrijkste risico is dat de markt niet zo snel opveert als verwacht, wat kan resulteren in een verlies.

Een ander risico is dat de turbulentie kan leiden tot een daling van de markt op langere termijn, wat nog grotere verliezen tot gevolg zou hebben.

Hoe kunnen beleggers zich beschermen tegen de risico’s van beleggen in turbulente tijden?

Er zijn een paar dingen die beleggers kunnen doen om zich te beschermen tegen de risico’s van beleggen in turbulente tijden. Ten eerste kunnen zij hun portefeuille door te beleggen in een mix van activaklassen. Waarin je gaat beleggen is belangrijk bij het beperken van het risico.

Dit zal helpen het risico te compenseren van beleggingen in slechts één of twee activaklassen. Ten tweede kunnen beleggers stop-loss orders gebruiken om hun verliezen te beperken.

Stop-loss orders zijn ontworpen om een belegging te verkopen wanneer deze een bepaalde prijs bereikt. Dit kan beleggers helpen hun verliezen te beperken als de markt, dit valt echt onder het zelf beleggen.

Wat te doen in deze roerige tijd?

In turbulente tijden is het belangrijk voor beleggers om een duidelijk inzicht te hebben in de voordelen en risico’s van beleggen. Door te beleggen in een mix van activaklassen en gebruik te maken van stop-loss orders, kunnen beleggers zich beschermen tegen de risico’s van beleggen in turbulente tijden. Tegelijkertijd kunnen zij profiteren van de kansen die volatiliteit biedt.

Benieuwd wat beleggen kan opleveren?

VUL JE START BEDRAG IN | ZIE DIRECT WAT HET OPLEVERT.

Deel dit bericht

Lees ook

Is dit het moment om te beleggen?

Ontdek wat beleggen jou kan opleveren