De beurzen bereikten onder andere door het coronavaccin nieuws vorige week een recordhoogte. Dit heeft ervoor gezorgd dat de dip waar het coronavirus voor heeft gezorgd overwonnen is en de beurs nog hoger staat dan voor het virus.

Sinds oktober dit jaar is de AEX met meer dan 12% gestegen, dit is meer dan 2x het gemiddeld verwachte jaarrendement. Dit zegt niet dat de koersen niet verder kunnen stijgen. Of is dit juist het moment om uit te stappen? Heb je een soort hoogtevrees omdat de beurzen nu zo hoog staan.

Nu instappen?

De rentes staan nog steeds laag en daardoor zijn aandelen nog steeds aantrekkelijk zeggen de fondsbeheerders van de grote beleggingspartijen. De vraag is echter niet of je nu moet instappen, maar dat je gespreid instapt. Het timen van de markt met betrekking tot het in- en uitstapen is erg lastig en dan moet je twee keer goed zitten. Het is verstandiger om gespreid in te stappen. Je weet namelijk nooit wat de beurs gaat doen dus je kan het beste elke maand met een bedrag instappen, periodiek beleggen.

Blijft de beurs zo hoog?

Dat is niet te voorspellen. Er zijn namelijk nog wel wat onzekerheden zijn, vooral op de korte termijn. Zo zijn er wereldwijd allemaal lockdowns die misschien nog wel even duren, in ieder geval ook nog in kwartaal 1 van 2021. Ook neemt het aantal besmetting in Amerika nog toe en is er geen goed beleid om dit in te perken. Overheden proberen grote groepen van de bevolking te testen met als doel meer vrijheid voor iedereen. Maar er is nog geen uitzicht over het pad wat we bewandelen met betrekking tot de maatregelen. Het coronavirus heeft de beurs dus nog in zijn greep.

Als je kijkt naar kansen zal je verwachten dat branches als luchtvaart, toerisme en ook vastgoed zullen profiteren als het coronavirus achter de rug is. Echter is dat een lange weg waarvan dus geen periode vaststaat.

Zelf beleggen of laten doen?

Met de grilligheid van de markt is het nog belangrijk om de juiste kennis te hebben van de markt en daarmee ook de juiste keuzes te maken. Het is van groot belang als je zelf gaat beleggen dat je genoeg tijd hebt om de ontwikkelingen op de beurzen te volgen en eventueel direct in te spelen op de ontwikkelingen. Wees dus eerlijk naar jezelf over de kennis van beleggen en baseer daarop je keuze of je zelf gaat beleggen of dat kiest voor de variant geld laten beleggen.

Starten met beleggen in deze tijd?

Vul je start bedrag in | zie direct wat het oplevert.

Deel dit bericht

Lees ook

Is dit het moment om te beleggen?

Ontdek wat beleggen jou kan opleveren