Droom je ervan om te doen wat je zelf wilt, op het moment dat je het zelf wilt? Neem dan samen met ons de eerste stap in de richting naar deze vrijheid. Als je op tijd begint kan je deze droom werkelijkheid laten worden.

Uiteindelijk heeft iedereen dezelfde droom: doen en laten waar je zelf zin in hebt. Iets wat hieraan kan bijdragen is er financieel goed voor staan. Je hebt een buffer nodig om bijvoorbeeld niet van 9 tot 5 te hoeven werken, maar je eigen tijden te bepalen. Zo kan je er ook voor kiezen om niet vijf dagen in de week te werken, maar bijvoorbeeld maar drie dagen.

Maak een plan

Bedenk eerst goed hoe je je baan wilt inrichten, wie je voor jezelf helemaal werken, wil je eerder stoppen met werken, wil je minder werken of wil je bijvoorbeeld een jaar er tussenuit en helemaal niet werken. Als je dat helder hebt kun je naar de volgende stap gaan in het plan, dat is het berekenen hoeveel je nodig hebt om de droom werkelijkheid te laten worden. Welke keuze je namelijk ook maakt om niet in de 9 tot 5 baan maar te hoeven werken de oplossing is altijd gebonden aan geld.

Hoe ga je de droom realiseren?

Om je droom met betrekking tot het anders inrichten van je werkdagen te kunnen realiseren is het belangrijk om het financiële gat op te vullen. Dit kan je doen door bijvoorbeeld voldoende te sparen, echter met de huidige spaarrente is het maar de vraag of je dat gat ooit op kan vullen. Een goed alternatief om je vermogen te laten groeien is om te gaan starten met beleggen. Dit kan op verschillende manieren, zo kan je kiezen voor zelf beleggen of bijvoorbeeld voor laten beleggen. Het verschil hierin is voornamelijk de kennis en tijd die je hiervoor hebt.

Start op tijd met je vermogen opbouwen

Mocht je willen gaan beleggen om zo bijvoorbeeld van je 9 tot 5 baan of te komen dan is het goed om tijdig te beginnen met beleggen. Hoe langer je aan het beleggen bent hoe meer kans je hebt op een positief resultaat. Beleg wel alleen met geld wat je niet op korte termijn nodig hebt en zorg dat je altijd een buffer achter de hand hebt om onverwachtse kosten op te vangen.

Berekenen hoeveel je nodig hebt?

Je kan dus zelf berekenen hoeveel geld je nodig hebt als je bijvoorbeeld minder wilt gaan werken. Stel je gaat van 40 uur in de week werken naar 32 uur in de week, dan krijg je 8 uur per week en 32 uur per maand minder uitbetaald. Dit gat kan je dus eventueel opvullen met beleggen. Je kan bijvoorbeeld berekenen wat beleggen je de afgelopen jaren had kunnen opleveren zodat je daar een beter beeld bij krijgt. Let hierbij wel goed op dat resultaten in het verleden geen garantie geven voor de toekomst op het gebied van beleggen.

Je droom werkelijkheid laten worden?

Vul je start bedrag in | zie direct wat het oplevert.

Deel dit bericht

Lees ook

Is dit het moment om te beleggen?

Ontdek wat beleggen jou kan opleveren