Het is tegenwoordig heel populair om te gaan beleggen, de reden hiervoor is onder andere de lage spaarrente. Sta jij op het punt om te starten met beleggen maar wil je daarvoor eerst nog de verschillende beleggingspartijen vergelijken? Op deze pagina vind je een overzicht waar je op kan letten als je de verschillende aanbieders gaat vergelijken.

beleggen-vergelijken

Checklist beleggingsrekeningen vergelijken

Op dit moment is er een ruime keuze uit de verschillende partijen waar je zou kunnen beleggen. Het is belangrijk om vooraf een keuze te maken op je zelf gaat beleggen of dat je kiest voor laten beleggen. Daarna kan je de onderstaande punten vergelijken per beleggingspartij:

  • de verschillende beleggingsvormen;
  • beleggingsfondsen vergelijken;
  • kosten en rendementen;
  • bonus bij eerste storting.

Beleggingsvormen vergelijken

Er zijn veel verschillende manieren van beleggen en niet alle beleggingspartijen bieden alle mogelijkheden aan. Het is afhankelijk van de tijd en kennis van de markt die je hebt welke beleggingsvorm het beste bij jou past. Je hebt bijvoorbeeld de keuze uit de volgende mogelijkheden:

  • Zelf beleggen
  • Laten beleggen

 

Veel beleggingspartijen zijn tegenwoordig online actief waardoor je makkelijk in de app toegang hebt tot je beleggingsrekening en alles online kan regelen.

Benieuwd welke beleggingspartij bij jou past?

Vul je start bedrag in | zie direct wat het oplevert.

Beleggingsfondsen vergelijken

Er zijn veel verschillende (online) beleggers om te vergelijken met elkaar. Deze partijen beleggen in allemaal verschillende beleggingsfondsen, er zijn er dus een heleboel die je met elkaar kan vergelijken. Een beleggingsfonds belegt het geld van verschillende beleggers. En dat geld wordt verdeeld over verschillende beleggingen. Denk hierbij aan beleggen in verschillende bedrijven, sectoren of risico’s. Door de beleggingsfondsen te vergelijken kan jij voor jezelf bepalen of de manier van beleggen bij jou past.

Kosten en rendement vergelijken

Als je gaat beleggen dan is het goed om te kijken naar de verschillende kosten bij de beleggingspartij. Het uitzoeken van de kosten is vaak een lastig onderdeel omdat de ene partij met directe kosten werkt en de andere partij weer met indirecte kosten.

Lees hier meer over de kosten van beleggen, voor alle beleggingspartijen hebben we een overzicht van de kosten en rendementen. 

Ben je juist benieuwd wat het behaalde rendement is van de beleggingspartijen? bekijk dan de pagina rendement beleggen. 

Als laatst is het ook nog interessant om te kijken of je ergens een bonus krijgt als je een beleggingsrekening opent. Dit moet niet de hoofdreden zijn om voor een beleggingspartij te kiezen, maar zo kan je wel je eerste rendement direct maken.

brokers-vergelijken
Meer weten?
Dan is dit ook interessant voor jou

Beginnen met beleggen

Waarom beleggen
Zit je met de vraag waarom je zou gaan beleggen? Het korte antwoord is: rendement.
Starten met beleggen

Met de lage spaarrente is beleggen een interessant alternatief. Een investering in je eigen toekomst.

Hoeveel geld beleggen
Beleg met geld dat je voor een langere periode kunt missen. Heb jij een financieel overzicht?
Instapmoment
Wat is nou het het juiste instapmoment? Ontdek hoe jij voor je zelf kan bepalen wat dat moment is.
Beleggingsdoel

Voor je gaat starten met beleggen is het goed een beleggingsdoel te hebben. Heb jij al een doel?

Uitstapmoment
Ontdek hoe jij je uitstapmoment zo goed mogelijk kan bepalen. Zo voorkom je nare verrassingen.

Brokers vergeleken met elkaar?

Dan kan je nu de volgende stap maken, daadwerkelijk starten met beleggen. Kies dan de beleggingsvorm die bij je past.

Laten Beleggen

Kies jij liever voor gemak en besteed je ingewikkelde beleggingskeuzes liever uit? Dan is dit de richting die jou verder gaat helpen in het maken van de juiste keuze.

Zelf Beleggen

Zie jij overal kansen en ben je op de hoogte van de risico’s die bij beleggen horen? Kies dan de beleggingspartij die bij jou
past.

Veel gestelde vragen over beleggen

Beleggen brengt altijd risico met zich mee. Het is daarom verstandig om te gaan beleggen met geld wat je voor een lange tijd kunt missen. Je kan zelf ook wat doen om het zo veilig mogelijk te maken en dat is het spreiden van je risico. Dit kan door gespreid in te stappen, maar ook door te spreiden in waarin je gaat beleggen.

Als je een financiële buffer hebt om eventueel onvoorziene uitgaven te kunnen opvangen is het verstandig om te gaan beleggen. Beleggen is wel voor de lange termijn en is vooral verstandig als je dat doet met geld wat je voor een lange periode kunt missen. Kijkend naar de huidige stand van de spaarrente zal beleggen op de langere termijn meer opleveren.

Het juiste moment in te stappen met beleggen is niet te timen. Niemand weet wanneer de beurs zal gaan stijgen. Het is verstandiger om elke maand wat te beleggen in de vorm van periodiek beleggen. Een voordeel hiervan is dat je niet de markt hoeft te timen. Want naast het instappen kan je dan ook gokken op een moment dat je moet uitstappen. Zelfs de beleggingsexperts hebben hier moeite mee.

Ondanks dat beleggen voor iedereen interessant kan zijn gaat het bij beleggen wel echt om kennis en kunde. Mocht je zelf gaan willen beleggen dan is het verstandig om voldoende kennis van de markt te hebben en daarnaast ook de tijd hebben om de markt te volgen. Laten beleggen is een optie waarbij je een beleggingspartij uitzoekt, een risico kiest en de rest doet de beleggingspartij. Zij proberen je vermogen meer waard te laten worden.

Op dit moment is de spaarrente historisch laag en in die zin is beleggen het alternatief als je toch vermogensgroei wilt realiseren. De inflatie zorgt er zelfs voor dat je vermogen op je spaarrekening minder waard zal worden. In die zin is beleggen dus een perfect alternatief als je veel geld op je spaarrekening hebt staan.

Het is belangrijk om te beseffen dat je alleen met geld moet beleggen wat je voor een langere periode kunt missen. Een ander punt waar je over kunt nadenken of beleggen bij is past is of je in paniek raakt als de beurs ineens 20% daalt of denk je dan aan je lange termijn doel? Dan is beleggen iets wat bij je past.

Vroeger werd altijd gedacht dat beleggen alleen voor de rijke mensen was weggelegd. Tegenwoordig kan je al starten met beleggen vanaf een klein bedrag. En is het zelfs mogelijk om te starten met een bedrag van 25 euro.